Apa yang paling bermakna bagi ibu bapa semasa kehadiran Syawal adalah kepulangan anak-anak ke pangkuan. Bagi anak-anak pula, kemanisan berkumpul dengan ahli keluarga memang menjadi peluang yang dinanti-nantikan.Masa ni macam-macam cerita lama yang muncul. Mengimbau kenangan lalu memang menyeronokkan bila dah ramai-ramai ni.

Raya merupakan perayaan yang penuh kegembiraan dan kebahagiaan bersama yang tersayang. Sambil kita beraya dengan Pelbagai juadah, mari kita sediakan pelan kesihatan berhari raya bersama shaklee supaya pertemuan bersama keluarga dan rakan-rakan menjadi lebih selesa.

Jangan kita lupa time raya kita juga kita perlu persiapan yang rapi mengenai kesihatan kita, tambah dengan makan makanan yang Pelbagai juadah pasti akan menyebabkan ketidak selesaan perut. Semasa raya saya Pasti akan sediakan beberapa bekalan suppliment untuk dibawa pulang beraya bersama. Senang cerita pergi mana mana saya tetap kan bawa bekalan suppliment saya. 😁

Pastinya lebih seronok di hari raya dengan shaklee kerana dapat kawal berat yang ideal sepanjang musim raya ini dengan mengambil Suppliment Shaklee.

Antara suppliment yang wajib untuk saya semasa di hari raya adalah omega,lecithin,DTX,Alfalfa, Herb-Lax dan CoQ.

OMEGA

Makanan enak ini tentu saja mengundang nafsu makan bagi sesiapa sahaja. Hampir semua hidangan mengandungi kadar lemak, gula, garam serta kolesterol yang tinggi. Itu belum dengan pelbagai jenis minuman manis yang sentiasa tersedia di dalam bekas air.

Apabila hari raya, kita akan makan terlalu banyak boleh mengakibatkan kadar metabolik badan semakin tidak stabil. Apabila makan berterusan akan mengalami penambahan berat badan secara mendadak, segala makanan yang masuk secara banyak itu tidak boleh dibakar oleh sistem metabolisme kerana keadaannya yang lemah selepas sebulan berpuasa.

Salah satu cara pembakaran lemak terbaik untuk tubuh ialah pengambilan omega guard iaitu minyak ikan selepas makan makanan berlemak.

Bagaimana Omega guard membantu membakar lemak?

Rahsianya adalah pada fatty acid iaitu asid lemaknya. Omega guard mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak Omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin“. Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi, maka selera makan kita akan berkurang.

Leptin ini  juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita mengurangkan berat badan. Haaa, nampak tak, bukan semua LEMAK tidak bagus. Inilah contoh lemak yang bagus iaitu ASID LEMAK OMEGA 3.

Apakah itu Lecithin?

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.

Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti  ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.

Kita dapat bahan kimia berbahaya berbahaya yang kita ambil daripada makanan yang kita makan, air yang kita minum, alam sekitar, dan produk yang kita gunakan setiap hari!


Hati kita menyahtoksik bahan-bahan berbahaya yang kita ambil. Setiap hari, badan kita terdedah kepada bahan kimia berbahaya. Hati dan organ-organ lain bekerjasama untuk mengurangkan pembentukan bahan kimia ini melalui proses yang dipanggil DETOKSIFIKASI.DTX diformulasi khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schizandra chinensis, dandelion, kunyit dan articok untuk mengekalkan hati yang sihat.

Alfalfa berfungsi sebagai agen detox untuk membuang segala lemak, toksin dan lendir yang melekat di dinding usus. Ia dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Ia juga dapat mengatasi masalah sembelit yang sering dihadapi bagi sesetengah orang setiap kali musim perayaan. HerbLax tidak digalakkan diambil oleh ibu yang menyusukan anak.

Jangan tunggu lama-lama, hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya hari ini!

Hubungi saya !

SMS/Whatsapp : 0135198272

By jannahwellness

Hello gorgeous sekalian, JannahM sedia membantu kalian , feel free to connect ya ;) COD area Setapak , Wangsa Maju dan sekitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *