🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 🌹

Alhamdulillah, Alhamdulillah seterusnya Alhamdulillah. Pernah dengar tak orang yang kurus cepat selalu disebabkan berpenyakit, seperti kencing manis, tapi sekarang kita nak sihat di samping dapat berat badan yang ideal yang pantas dan tanpa berlapar. Yang penting mestila memenuhi citarasa anak tekak. 😜 Means sedap. Kadang bila dengar perkataan diet je mesti ada yang mengeluh sebab mentaliti kita yang selalu fikir, ‘waktu diet mesti makan sayur sahaja.’ Salah tu sebenarnya, kalau pergi kaunseling dengan KKM pun, doktor mesti akan suggest suku suku separuh.

Tapi sekarang shaklee memperkenalkan product set HELLO NEW YOU khas untuk orang yang turunkan berat badan disamping menjaga kesihatan, yang lebih penting lagi ianya sedap. Sebelum kita teruskan apa itu set hello new you , jom kita tengok jenis jenis kegemukan yang selalu orang war-warkan.

JENIS-JENIS KEGEMUKAN

Kegemukan adalah dimana berat badan kita melebihi 20 peratus beratus ideal.

Ini berlaku disebabkan kalori yang masuk kedalam badan kita melebihi kalori yang diperlukan. Maka akan penyebabkan berlaku pengumpulan lemak dibahagian bahagian tertentu badan.

Kegemukan individu boleh dikategorikan kepada 3 jenis iaitu :

Gemuk Air
• Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
• Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

Gemuk Angin
• Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
• Mudah mendapat sakit kepala.
• Apabila mengambil set ini, akan kerap mengeluarkan angin dan mengalami pening kepala pada peringkat awal.

GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.

Gemuk Daging/lemak
• Badan berasa berat dan pejal.
• Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
• Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin ni kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
• Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan

GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.

Harus diingatkn kadar penyerapan makanan oleh usus bersih adalah 75% berbanding 25% sebelum dicuci.

Tapi jangan risau , kategori mana pun anda tetap boleh menurunkan berat badan dengan consume secara consistent dengan Shaklee. InsyaAllah Biiznillah.


Set Hello New You Shaklee merupakan satu solusi lengkap pengurusan berat badan.  Ianya terdiri daripada protein,  pembakar lemak dan produk membantu pencernaan. Lets jom tengok apa yang istimewa sangat set Hello New You ni.

Pilihan protein yang dicadangkan oleh Shaklee ialah Cinch Shake ataupun Life Shake.  Kedua-duanya membekalkan nutrisi dan membina otot dan mengenyangkan.  

Jika anda ingin menurunkan berat anda dengan berkesan, inilah caranya. Cinch® Mixed Soy Protein Shake adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut di samping mempunyai Leusina didalamnya.

TAHUKAH ANDA?
Leusina adalah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi dari sumber makanan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:

  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
  • Leusina diperlukan oleh individu yang:
  • INGIN MENGAWAL BERAT BADAN
  • INGIN MENGEKALKAN JISIM OTOT
  • SEDANG DALAM REJIM KECERGASAN
  • INGIN MENGAMBIL MAKANAN YANG CEPAT DAN BERKHASIAT SELEPAS SENAMAN

OMEGA

Kita semua tahu bahawa asid lemak Omega-3 memberi pelbagai manfaat kesihatan kepada tubuh manusia, seperti meningkatkan peredaran darah, kesihatan otak dan mengalakkan kesihatan sendi. Tetapi adakah anda tahu ia juga
boleh membantu mengurangkan berat badan.

Bagaimana Omega mampu untuk mengurangkan berat badan?

i) Mengawal Atur Tahap Lemak Badan Yang Sihat

Simpanan lemak yang berlebihan dalam badan merupakan salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang
sihat kerana ia :-

  • Meningkatkan kadar pembakaran lemak.
  • Meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa bersenam
    dan menambahkan keupayaan tubuh untuk membakar lebih banyak lemak.
  • Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari pemakanan
    harian kita.
  • Meningkatkan kadar metabolik – kadar kalori badan yang
    anda bakar dalam sehari.

ii) Menyeimbangkan Rasa Kenyang
Dua hormon utama – ghrelin, dan leptin – berperanan mengawal rasa lapar dan
kenyang. Gabungan diet yang seimbang dan pengambilan Omega-3 didapati bermanfaat untuk mengawal atur dua hormon ini dan:

  • Meningkatkan rasa kenyang – anda akan berasa kenyang untuk
    tempoh masa yang lebih lama selepas makan.

Lecithin

Lemak Sihat Yang Anda Perlukan

  • Menguraikan lemak menjadi molekul-molekul kecil untuk
    penghadaman.
  • Lesitin ditukar menjadi asetilkolina yang diperlukan
    untuk mengekalkan tubuh yang sihat.*
  • Menggalakkan penggunaan lemak sebagai tenaga.

Herb Lax

Pemakanan seimbang yang kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak menyumbang kepada pergerakan usus yang sihat. Untuk melegakan masalah sembelit yang kadang-kala berlaku, Herb-Lax melegakan masalah sembelit.

Untuk Pelawasan dengan Herb Lax

  • Campuran proprietari Herb-Lax termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semulajadi.
  • Melegakan masalah sembilit yang dihadapi semasa berpuasa
    disebabkan kekurangan pengambilan cecair dan serat

Gabungan kesemua produk dalam set ini berserta rajin bersenam dan pengawalan pemakanan (suku suku separuh) pasti menghasilkan effect yang mantap dan kurus dengan cepat . InsyaAllah.

Boleh contact saya kat sini untuk maklumat lanjut

https://wa.me/+60135198272

https://wa.me/+60135198272

https://wa.me/+60135198272

By jannahwellness

Hello gorgeous sekalian, JannahM sedia membantu kalian , feel free to connect ya ;) COD area Setapak , Wangsa Maju dan sekitar.

One thought on “Kurus dengan cepat dan sihat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *