🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 🌹

Alhamdulillah ala kulli hal, kali ni saya nak berkongsi mengenai business shaklee yang kian popular dibuah mulut orang ramai. Pergi sana shaklee pergi sini shaklee. Pokoknya produk shaklee ni secara tak langsung memang sudah dikenai di kalangan rakyat malaysia terutama golongan muda mudi.

Zaman yang serbi serbi mahal ramai yang akan berfikir untuk buat side income. Untuk MEMULAKAN SESUATU business atau dropship mesti tahu latar belakang syarikat tersebut.berapa lama kah usia penubuhan syarikat tersebut. Perkara ini amat penting kerana kita tak nak menanggung rugi di kemudian hari dengan stok berlonggok, kemudian dapat pula negative feedback (Nauzubillah). Sambil sambil tu, saya nak share kenapa saya suka business online shaklee ni.

Saya adalah salah seorang kakitangan bank yang menguruskan transaksi shaklee. Setiap bulan, lepas tolak bonus bonus staff shaklee, distributer, dropship, sewa kedai dan sebagainya keuntungan shaklee masih mencegah lebih 3juta setiap bulan. Bayangkan dalam shaklee ada berpuluh puluh yang memegang title ‘Master’ dengan gaji 5 ke 7 angka sebulan, belum lagi nak kira bonus setiap rank. Meaning syarikat ni memang sudah kukuh dengan usianya yang lebih 100 tahun. Menarik kan.

Jom tengok 5 sebab kenapa bisnes Shaklee ni best and sepatutnya menjadi pilihan untuk korang buat bisnes.

1. Syarikat Shaklee dah lama established Almost 100 years old tau. Imagine kalau ada company yang boleh sustained this long, mesti dah well established, and all their products are very good ! sebab secara logik, kalau produk tak bagus, mesti dah lama tutup syarikat Shaklee. Lepastu yang lagi best, Shaklee ada landmark study. Shaklee hire third-party untuk buat research on the products. Means that, Shaklee tak boleh hide any benda-benda yang tak best, every result either baik or tak, semua kena transparent.Imagine Youth Skincare pun ambil masa 8 tahun okay untuk disiapkan. Nak pastikan ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya untuk keselamatan pengguna. Bukan setahun dua keluarkan produk and terus launch ya.Produk Nutriferon pun dikaji oleh Dr Kojima, took about 40 years ! yes 40 tahun research and buat kajian to find the best natural sources untuk kuatkan interferon dalam badan untuk lawan virus, bakteria and germs.Even Shaklee punya Vitalea, multivitamin, merupakan yang pertama di dunia. Sebelum any vitamin or apa apa multivitamin wujud, Shaklee dah buat dulu.Imagine being with a company that has established this long !

2. Unlimited bonus Maksud unlimited kat sini, yes, korang sendiri tentukan berapa bonus yang korang nak. Bonus bulanan starts at around RM20-ish and can go up to 5-7 angka ! Tu belum masuk lagi untung runcit. So basically, income korang dengan Shaklee adalah untung runcit + bonus bulanan. Untung runcit pula sangat tinggi dalam bisnes Shaklee ni, contoh kita ambil Vitamin C, untung runcit untuk sebotol sahaja dah RM20. Imagine kalau korang dapat jual 5 botol sehari dah dapat RM100. Kalau seminggu? Sebulan? Most bisnes kat luar sana, untung runcit between RM2 – RM10 sahaja. Tak banyak, tapi dengan Shaklee sangat besar okay.

3. Produk Shaklee tak bermusimBukan produk yang ikut trend tau. Dia takde musim, produk Shaklee memang ada permintaan, sangat-sangat tinggi. Selalu kalau ibu hamil atau ibu berpantang, search kat google, mesti banyak je set-set Shaklee yang keluar dulu. Kalau cari untuk kulit cantik ke, gastrik ke, apa sahaja yang related dengan kesihatan, pasti Shaklee yang keluar dekat top 10 list di google.Contoh paling senang nak tengok kan, masa awal PKP, ramai sangat cari vitamin C Shaklee, sebab risau virus and takmau jatuh sakit, dalam masa 30 minit je 10,000 botol terjual. Dah macam sambalnyet Khairul Aming hehe. Jadi jangan risau kalau kata korang nak berniaga dengan produk Shaklee, sebab akan sentiasa ada permintaan.

4. The Big 3C – Cash, Car and Convention (I)Cash yang macam kita sebut tadi adalah untung runcit dan juga bonus bulanan. (II)Car pula adalah bonus yang Shaklee bagi ikut pada performance kita. Tapi Shaklee tak bagi kereta sebiji cuma bonus ni adalah tambahan dan usually SID akan guna untuk bayar bulanan kereta, or duit rumah. Some akan panggil sebagai duit pencen hari tua. Car bonus ni bonus extra on top of monthly bonus tau.And then (III) Convention pula ada trip percuma dari Shaklee. Ada dua regional and international. Tapi mesti korang fikir, musim pandemik camni macam mana nak travel kan? Korang tak perlu risau, segala trip point yang korang kumpul, kalau masih lagi tak dapat nak travel, Shaklee akan ganti dengan cash !So korang boleh dapat like 3 jenis cash bonus haaaa dengan Shaklee !!

5. Modal yang sangat rendah Nak mulakan bisnes online Shaklee ni, modal tak besar. Ada banyak pakej untuk korang yang nak join buat bisnes dengan Shaklee. Ada pakej :RM35, RM150 and also RM390Dan setiap satu pakej ni ada benefit dia tersendiri. Semua pakej ni boleh bagi pulangan kat korang yang sangat-sangat best tauu. Even korang kalau daftar ahli untuk consume sendiri pun dah boleh dapat income. Dan yang paling best, bisnes Shaklee ni boleh buat secara online. Since semua sekarang tak boleh nak keluar sangat, banyak stay at home, apa kata gunakan masa yang ada di rumah, untuk cari income extra untuk tampung life harian korang :)Jadi if korang mencari bisnes apa nak buat, tengok checklist dulu, ada tak benda-benda ni :-

  • Pastikan syarikat tu dah established lama
  • Untung runcit yang tinggi setiap produk
  • Produk yang tak bermusim
  • Bonus extra for long-term
  • Modal yang rendah dan affordable

Kalau korang join my team untuk bisnes Shaklee, korang akan dapat

  • Group yang aktif
  • Kelas nutrisi
  • Cara urus duit dengan baik
  • Mentor-mentor yang berpengalaman
  • Bahan marketing
  • Kelas copywritingKelas video editing

Boleh contact saya kat sini untuk makluman lanjut

https://wa.me/+60135198272

https://wa.me/+60135198272

https://wa.me/+60135198272

By jannahwellness

Hello gorgeous sekalian, JannahM sedia membantu kalian , feel free to connect ya ;) COD area Setapak , Wangsa Maju dan sekitar.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *