Asslamualaikum w.b.t semua, alhamdulillah diberi kesempatan untuk berkongsi lagi bagaimana untuk makan vitamin Shaklee secara percuma. Mesti ramai yang bertanya, betul ke boleh makan vitamin secara percuma? Nak tahu bagaimana, let’s jom baca entry ni sampai habis ya.

Business shaklee.

Dalam shaklee ni sebenarnya banyak sangat bonus dan cash rebate yang shaklee sediakan untuk semua distributer sah mereka. Dari yang pangkat supervisor hingga ke pangkat tertinggi iaitu pangkat ‘MASTER’. Seronok kan bila setiap hasil kita diraikan walaupun sekecil kecik kejayaan.

Berapa Cash rebate atau Bonus Shaklee Bagi?

Berapa Cash rebate atau Bonus Agen Shaklee dapat setiap bulan? Ramai sebenarnya yang tidak tahu bahawa bisnes shaklee boleh buat duit dengan berkepuk-kepuk. Bayangkan kita beli produk shaklee kita dapat return money balik. Siapa tak suka kan dapat makan percuma.

Jom jannah jelaskan bagaimana Cara Kiraan Bonus Shaklee yang merangkumi Perfomance Bonus dan Leadership Bonus. Jika nak Bonus besar, wajib tahu Cara Kiraan Bonus Shaklee ini supaya anda boleh tahu cara nak set target bonus setiap bulan. Bestnya buat Bisnes Shaklee ini sebab kita boleh besarkan income/bonus kita dengan leveragekan lagi bisnes (dapat bonus kepimpinan) tanpa menggunakan modal yang besar. Selain dapat untung runcit, kita akan dapat bonus yang besar pada Perfomace Bonus & Leadership Bonus. Cara Kiraan Bonus Shaklee melibatkan diri sendiri dan juga organisasi. Jika kita fokus kepada sale peribadi kita akan dapat Perfomace Bonus sahaja. Jika kita fokus kepada kembangkan organisasi dan leveragekan lagi Bisnes Shaklee dengan merekruit seramai mungkin Pengedar Shaklee bawah organisasi kita, maka kita akan dapat Leadership Bonus.

Apa Itu UV, PV & GUV.

Sebelum kita nak mulakan kiraan bonus shaklee, perlu faham apa itu UV, PV dan GUV. Ini adalah perkara asas yang kita perlu tahu dulu sebelum kita nak mengira kiraan bonus yang lebih details.

UV (Unit Volume) – Setiap produk shaklee mempunyai unit volume iaitu UV.

contoh Vivix 112uv, ESP 37uv

PV (Purchase Volume) – Satu jumlah pembelian bagi produk shaklee :

contoh Vivix 380PV, ESP 125PV

GUV (Group Unit Volume) – Keseluruhan Unit Volume termasuk diri sendiri dan group kita yang merangkumi customer/dpwnline.

cth:Kita Beli Vivix atas ID sendiri = 112uvCustomer Beli Vivix atas ID customer= 112uvJadi total GUV kita ialah ; 224GUV

Jumlah Kiraan Bonus Shaklee : Perfomance Bonus & Leadership BonusBesarnnya Bonus Shaklee merangkumi Perfomance Bonus dan juga Leadership Bonus. Bonus shaklee ini boleh jadi lebih besar jika banyak fokus kepada leadership bonus. Untuk perfomace bonus, pihak syarikat memberikan bonus sehingga 21% manakala leadership bonus juga bonus sehingga 21%. Maka, keseluruhan bonus ini 42%. Jika anda naik ke pangkat lebih tinggi minimum coordinator ke atas, anda layak untuk dapat insentif coordinator sehingga 1.5%.Perfomance Bonus 21.0%Leadership Bonus 21.0%Insentif Coordinator ke atas 1.5%= Total Bonus Shaklee 43.5%

Cara Kiraan Bonus Shaklee Bila Consume Untuk Diri Sendiri & Keluarga (Perfomance Bonus)Ini adalah details cara kiraan Bonus Shaklee bila anda beli produk shaklee untuk consume pada diri sendiri atau anda berkongsi juga dengan ahli keluarga.

Nilai Pembelian RM480.00 = 150uv = 5%

Nilai Pembelian RM960.00 = 300uv = 8%

Nilai Pembelian RM1920.00 = 600uv = 11%

Nilai Pembelian RM3840.00 = 1200uv = 14%

Nilai Pembelian RM6400.00 = 2000uv = 17%

Nilai Pembelian RM9600.00 = 3000uv = 21%

Contoh Anda beli untuk consume sendiri & berkongsi dengan anak dan juga pasangan anda

Bcomplex 2 unit (14uv x 2 = 28uv)

Zink 1 unit (10uv)

Vivix 1 Unit (112uv)

Total = 150uv

Kelayakkan bonus 150uv= 5%

Cara kiraan bonusnya :150uv x RM3.30 (nilai dolar) x 5% = RM24.75. Nilai Bonus/ bonus rebate yang akan masuk ke akaun Bank anda sebanyak RM24.75.

Cash Bonus atau cash rebate boleh dirasai oleh semua orang selepas mendaftar sebagai ahli. Walaupun anda tidak menjalankan bisnes, anda boleh juga dapat bonus tunai shaklee dengan syarat pembelian produk shaklee anda melebihi RM680 keatas dalam masa sebulan. Anda boleh kongsikan kepada kawan-kawan atau saudara mara yang ingin mencuba produk shaklee dan pembelian menggunakan id member anda.

Untuk pembelian Shaklee atau nak join bisnes shaklee atau apa apa pertanyaan lanjut berkenaan Shaklee, boleh whatsapp jannah ya

Www.wassap.my/60135198272/blog

By jannahwellness

Hello gorgeous sekalian, JannahM sedia membantu kalian , feel free to connect ya ;) COD area Setapak , Wangsa Maju dan sekitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *