Siapa yang pernah merasa gastrik mesti tahu azab kesakitan yang dialami , tambah di bulan Mulia ini mesti ramai yang sedang mencari solusi untuk kekalkan kesihatan yang optima untuk fokus beribadat bagi yang Muslim.

JOM Kenali jenis Gastrik yang ada.

secara umumnya gastrik ini boleh dibahagikan kepada dua(2) jenis iaitu (i) keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut yang dikenali sebagai Gastritis (ii) ulser perut atau saintifiknya peptik pada laspisan sel yang lebih dalam (ianya lebih teruk berbanding gastritis). Selalusnya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama iaitu gastritis.

Nak tahu tak bagaimana GASTRIK ni boleh berlaku dalam perut.

secara umumnya ia berlaku apabila dinding permukaan dalam perut terhakis oleh asid gastrik yang dihasilkan oleh perut untuk mencernakan makanan. Asid ini dinamakan sebagai asid hidroklorik yang mengandungi pH1 hingga pH2 yang berfungsi mencernakan makanan dalam perut. Asii ini kuat dan jika terkena tangan , kulit akan terhakis. Ini menunjukan bahawa betapa kuatnya asid ini. jadi sayangi la perut anda.

okey , sebab itu kita perlu makan untuk mengelakan dinding dipermukaan perut terhakis disebabkan asid hidroklorik ini, Anda semua perasan tak , kita sering mengadu sakit perut ketika perut lapar. ini menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan mungkin menandakan masalah ulser dalam perut kerana kelemahan yang berlaku pada lapisan mukosa.Sebab itu orang yang ada gastrik akan merasa sakit dan pedih ketika perut kosong.

keadaan ini kadang didorong oleh kekangan masa ketika sedang bekerja terutamanya.

Tahukah anda masalah gastrik ini bisa terjadi kepada sesiapa sahaja. statistik mengatakan bahawa golongan gentlemen yang sering mengalami masalah ini berbanding ladies yang cantik lagi menawan dengan nisbah 1.5 hingga ke 2 percent.

Apakah kebaikan ESP Shaklee bagi orang Gastrik.

Apakah kebaikan ESP Shaklee bagi orang Gastrik.

ESP diperbuat daripada kacang soya , yang paling best adalah ESP ini sumber protein NON-GMO , maksudnya tanpa bahan pnegawet dan tidak memudaratkan kesihatan.

ESP dapat meneutralkan keasidan di dalam perut yang dirembeskan oleh kelenjar perut sebab kacang soya adalah sejenis tumbuhan yang bersifat tinggi alkali.

ESP yang tinggi protein dapat membantu melancarkan sistem pencernaan yang baik.

ESP ini dapat mengantikan susu yang mana bagus untuk membina semula , memulihkan dan mengantikan sel-sel baru di lapisan mukosa perut.

ESP juga memberikan tenaga kepada pesakit gastrik yang sering kepenatan dan lesu disamping membuatkan rasa kenyang yang lebih lama.

Selain mengalamkan gaya hidup yang sihat , ESP adalah salah satu ikhtiar untuk terus bertenaga di bulan Ramadhan.

Sekarang ESP tengah promosi 1 tong ESP + Vitamin C hanya RM99!!

sebarang pertanyaan atau order boleh hubungi saya

jannahM l https://wa.me/60135198272

shaklee KL/Selangor

By jannahwellness

Hello gorgeous sekalian, JannahM sedia membantu kalian , feel free to connect ya ;) COD area Setapak , Wangsa Maju dan sekitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *